Jadłospis

Jadłospis spełnia wymagania dla danej grupy wiekowej wynikające z aktualnych norm żywienia opracowanych przez Instytut Żywności i Żywienia  im. prof. dra med. Aleksandra Szczygła w Warszawie oraz jest zgodny z Ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 roku, a także Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.

 

JADŁOSPIS STYCZNIOWY

 

07.01.2020 wtorek (A: 1,9)

Kapuśniak z kapusty kwaszonej z ziemniakami i spaghetti z sosem pomidorowo-mięsnym z warzywami

 

08.01.2020 środa (A: 1,3,7,9)

Zupa ogórkowa z ziemniakami i makaron z serem i musem owocowym

 

09.01. 2020 czwartek

Rosół z lanym ciastem, kasza jęczmienna, gulasz drobiowy i sałatka z ogórków kiszonych

 

10.01.2020 piątek (A: 1,3,9)

Zupa pomidorowa z makaronem, ziemniaki puree, kotlet jajeczny i tarta marchewka z jabłkiem

 

27.01.2020 poniedziałek (A: 1,3,7,9)

Zupa szczawiowa z ziemniakami zabielana i pulpety w sosie pomidorowym z ryżem

 

28.01.2020 wtorek (A: 1,3,9)

Zupa koperkowa, puree ziemniaczane, sałatka z buraków, kotlet drobiowy

 

29.01.2020 środa (A: 1,3,7,9)

Zielona kremowa zupa z brokułów groszku i fasolki z grzankami i leniwe pierogi z masłem

 

30.01.2020 czwartek (A: 1,9)

Zupa cebulowa z ziemniakami, makaron z warzywami i duszone udko kurczaka

 

31.01.2020 piątek (A: 1,3,4)

Zupa marchewkowa z kaszą jaglaną, ziemniaki, paluszki rybne i surówka z kiszonej kapusty i marchewki

 

 

*codziennie kompot jedno lub wieloowocowy z owoców sezonowych i/lub mrożonych

Opublikował/a: Mirosława Jamroży
Kategoria: Podstrony
Dodano: Piątek 1 września 2017 18:35:57
drukuj
Posiadamy certyfikaty: